Winterseizoen

Vanaf oktober start bij de WTCG het winterseizoen op de mountainbike. Anderen fietsen nog langer door op de racefiets, afhankelijk van het weer.

In het winterseizoen – oktober t/m maart – starten we zondagsmorgens om 9.00 uur.

Het winterseizoen bestaat hoofdzakelijk uit het deelnemen aan allerlei toertochten door ons, of door andere verenigingen georganiseerde veldtoertochten. WTCG organiseert zelf twee tochten, één in oktober en één in december.

Het beleid van de club is gebaseerd op het zoveel mogelijk deel te nemen aan georganiseerde NTFU tochten om het wild rijden in de natuur zoveel mogelijk te voorkomen. Dit is ook overeengekomen door de verenigingen uit Twente (RONOT = Regionaal Overleg Noord Oost Twente) in samenwerking met o.a. grondeigenaren en natuurbeheerders (Staatsbosbeheer, Natuurmonumenten, ed). Voor deze tochten worden speciale vergunningen verleend zodat we op de mooiste plekken mogen genieten van onze sport in de natuur.

Daarnaast wordt er voor de eigen leden een Moostocht in december en een ‘dropping’ in januari gehouden. Ook gaan we in overleg met de liefhebbers soms naar Deventer om te schaatsen.

Over het wel en wee en wat er zoal in het seizoen door diverse leden wordt meegemaakt, wordt dit jaar per mail geïnformeerd middels een digitale nieuwbrief.